За улеснение на потребителите на сайта www.bgtoll.bg  и на интернет страницата на Агенцията за социално подпомагане www.asp.government.bg ще бъде добавен бутон „Проверка на електронна винетка на правоимащите лица“.

По този начин хората с увреждания ще могат да проверяват дали им е издаден валиден електронен стикер за 2019 г., съобщи Министерството на труда и социалната политика.

При посещение на линка, проверката се извършва чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила на правоимащото лице, след което системата ще визуализира информация за заредена електронна винетка в АПИ и срока на валидността ѝ.

До въвеждането на новата функционалност хората с увреждания могат да проверяват дали им е издадена електронна винетка както и досега - в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес.

44 323 са издадените до момента безплатни електронни винетки на хора с увреждания. Към същата дата са подадени 63 824 заявления за получаване на безплатен стикер, се посочва в съобщението на министерството.