В Приморско печалбата от санкциите за "вдигането" на неправилно паркиралите автомобили е 100  процента. Това са констатирали инспектори от Националната агенция за приходите /НАП/, информират от приходната агенция.    

При направената проверка е станало ясно, че и двата репатриращи автомобила в курортния град нямат касови апарати, както изисква законът. На глобените шофьори фирмата издава "хвърчащи листчета", които никъде не се отчитат и нямат стойността на счетоводен документ.

За липсата на касови апарати в двата репатриращи автомобила на собственика са съставени два акта. Третият акт на същата фирма е за опит за укриване на оборот. При пристигането си на паркинг, стопанисван от дружеството,  данъчните направили така наречената  "контролна покупка" - паркирали своя автомобил, срещу което им били поискани 2 лева. Касовата бележка, която получили обаче била за 1 лев, съобщават от НАП.

Освен в Приморско, екипи на НАП са направили общо 28 проверки на заведения за хранене в Созопол и Слънчев бряг. Съставени са 10 акта - основно за неиздаване на касови бележки и за констатирана разлика между отчетения и реалния оборот.

Продължава и нощното наблюдение на дискотеките.

Екипите на НАП по Северното Черноморие само за ден са съставили 57 акта за неиздаване на касови бележки. Санкционирани са собственици на ресторанти, питейни заведения и дискотеки във Варна, Кранево, Албена, Златни пясъци, курортен комплекс Св.Св. Константин и Елена и Балчик.

От ресторант в Балчик е иззет касов апарат, заради съмнения, че фискалното устройство е било манипулирано с цел укриване на оборот.

С глоби между 500 и 3000 лева се санкционира всяко от констатираните от данъчните нарушение на наредбата, регламентираща регистрирането и отчитането на продажбите в търговските обекти чрез касови апарати.

По време на акциите инспекторите са записали номерата на 60 луксозни автомобила. Извършва се физическо наблюдение на луксозни имоти по Черноморието, за чиито собственици ще се изиска информация от общините.

Екипите на НАП ще проверяват дали имуществата съответстват на доходите на собствениците им.

Ежедневните проверки по Черноморието ще продължат до края на активния сезон, посочват от НАП.