Национална агенция за приходите проверява 761 фирми, занимаващи се  с туризъм и ресторантьорство и получили финансова помощ по първа и втора фази на програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки", съобщиха от НАП.

Те са избрани за проверка на база оценка на риска сред общо 5210 дружества, развиващи дейност в туристическия сектор и ресторантьорството и получили пари по програмата.

Нисколихвени кредити за ресторантьори и хотелиери пуска ББР


Финансовата помощ в рамките на първите две фази е 35 860 000 лв. В хода на проверките 33 от фирмите доброволно са възстановили получените средства, за над 100 от проверяваните не са открити нарушения, при останалите дружества проверките продължават, уточняват от НАП.

istock
istock


56 от проверяваните фирми не са подали отчет за изпълнената дейност, описание на извършените разходи и декларация за липса на друго публично финансиране.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg