Схема за данъчни измами в особено големи размери разкриха полицаи от отдел „Икономическа полиция” и „Разследване” на Националната полиция, съобщи МВР.

При акция вчера са извършени претърсвания на 14 адреса в София, Перник и Драгоман. Иззети са множество веществени доказателства – компютри, документи и касови апарати.

Как се извършват измамите с ДДС за скъпи возила

Образувани са две досъдебни производства за данъчни престъпления в особено големи размери.

Според първоначалните данни престъпната схема била изградена чрез търговски дружества, част от които с реална дейност, които укривали данъци посредством изградена верига от т.нар. „спящи“ фирми и такива с „липсващ търговец“, като последните, на които са били начислявани загубите, са били собственост на граждани на страна извън Европейския съюз.

На 20 ноември имаше акция на МВР, Националната агенция за приходите и прокуратурата срещу група за данъчни престъпления. Претърсвания е имало в шест града - София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. До момента щетата само за една година е около шест милиона лева.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg