Инспектори на НАП под прикритие - влезли в ролята на обикновени туристи, разкриха сериозни нарушения в хотели по Северното Черноморие.

Поредната тематична акция на данъчните е обхванала 47 семейни хотела. Седем били запечатани заради укриване на приходи.

На принципа "таен агент" инспекторите си правели резервации и се настанявали в избраните обекти. Така установили, че една седма от проверените места за настаняване не издават фискални бонове и крият плащания за нощувки.

Сред затворените обекти са хотел в Кранево, къща за гости в Каварна и др. С лепенка "СТОП - обектът е запечатан" ще се сдобие и цял комплекс в Шкорпиловци, който разполага с хотелска част от 30 стаи и 50 бунгала. Там също "пропускали" издаването на фискален бон.

От НАП-Варна посочиха, че такива проверки се правят и по сигнали на граждани, на които са им били отказани касови бележки. От началото на лятото има 230 такива оплаквания. 

От началото на юли до сега са направени близо 3500 проверки по Северното Черноморие, като са съставени 290 акта за административни нарушения, сред които и за неиздаване на касови бележки, липса на касов апарат, разлика в касовата наличност и др.

Под наблюдение на служителите от "Фискален контрол" са и превозните средства, които зареждат комплексите по морето.