При проверките на данъчните служители през почивните дни оборотите на нощните заведения във Варна са се увеличили от 6 до 14 пъти, съобщиха днес от НАП в града.

Заради установеното масово укриване на обороти, от собствениците на дискотеките е взета информация за продажбите по дни и месеци за три години назад. На основата на тези данни ще бъде изчислен действителният оборот на заведенията за последните години и той ще бъде обложен с данък. Собствениците ще трябва да платят и лихвите за всички недекларирани приходи със задна дата. На най-големите нощни заведения ще бъдат направени ревизии за последните пет години.

Инспектори на НАП не са открили нито едно данъчно нарушение на музикалния фестивал в Бургас от последните дни. Била е извършена пълна инвентаризация преди началото на фестивала. Всяка внесена и продадена стока е засечена.

От данъчната служба съобщиха, че оборотът на фестивала за трите дни общо е 224 000 лева, а 9000 лева са постъпленията от продажбата на фланелки и други сувенири.