Целеви безлихвени кредити към туроператорите у нас с отложено плащане на главница.

Това предлагат от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти заради големия брой предплатени и нереализирани туристически пакети от потребители.

Туроператорите искат по-дълъг срок за връщане на пари

105 фирми членуват в Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти.

Проучване сред членовете на организацията показва, че общата сума по предплатените и нереализирани туристически пакети в това число депозити и пълни суми за периода 13 март - 31 май тази година възлиза на 44 милиона лева.

Общият брой засегнати потребители от отменени туристически пакети е 80 хиляди.

По експертна оценка за целия пазар у нас общата сума по предплатени и нереализирани туристически пакети за периода 13 март - 31 май възлиза на 250 милиона лева.  Засегнатите потребители са над 200 хиляди души.

Туризмът е спрял в целия свят

Като отчита обема на постъпващите запитвания на потребители за отмяна на резервации до края на сезона, АБТТА прави прогнозира, че за периода след извънредното положение 1 юни - 30 юни ще става дума за обща сума на туристическите пакети за целия юни от 80 милиона лева, а общият брой засегнати туристи ще е над 100 хиляди души.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg