За безлихвени кредити за първо жилище на младите семейства настояват от СДС в бюджета за 2020 година.

От партията държат за такава възможност в новия бюджет.

Според председателя на партията Румен Христов това е постижимо в рамките на предложените от правителството параметри.

Сините предлагат и увеличение на майчинството през втората година.

Плащаме по-малко, но задлъжняваме повече

„Втората година от майчинството да бъде в размер на 90 процента от сумата, на която са се осигурявали майките преди да излязат в майчинство. Това означава, че след като те са имали принос към осигурителната система, това е особено за тези, които са квалифицирани млади майки, съвсем нормално и логично да не бъде уравниловката 380 лева за всички за втората година, а да бъде на базата на техния принос към системата“, коментира Христов.

Как да изберем жилището, което да купим

istock
istock

СДС изпраща предложенията си до парламентарните групи, за да бъдат обсъждани между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет за 2020 година.

Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg