Млада жена получи условна присъда от 14 месеца затвор с три години изпитателен срок за измама с кредити в интернет. Наказанието, което е на Районния съд в Русе и потвърдено от въззивната инстанция, е влязло в сила, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Престъплението е извършено през юли 2017 година. 26-годишната Д.Ч. публикувала в интернет обява, че отпуска кредити до 100 000 лева. Седмица по-късно на посочения телефон се обадил М. С., който поискал максималната сума.

Д. Ч. записала личните му данни и след два дни му звъннала с указание да изпрати до офис на куриерска фирма в Пловдив такса от 90 лева за кандидатстване.

Какво да правим със заемите при растяща инфлация


Мъжът превел сумата, а жената я получила, след като представила личната си карта.

Два дни по-късно Д. Ч. поискала още 120 лева - такса за застраховка на кредита. Парите отново били изпратени в същия офис на куриерската фирма, откъдето били взети от жената.

Неколкократно М. С. звънял да пита кога ще получи кредита, но никой вече не отговарял на посочения в обявата телефонен номер.

Как оцеляват хората с кредити

Мъжът сигнализирал в полицията. Така по видеозаписите от куриерската фирма, от разписките, попълнени от подсъдимата, както и от разпечатките от мобилните телефони, разследващите привлекли Д. Ч. към наказателна отговорност, като тя вече е осъдена.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg