Мъж и жена седят на дивана в хола си, затрупани от сметки и документи, свързани с месечни вноски по погасяването на различни кредити и плащания. Дневните разходи не намаляват, свободните пари не стигат, а в семейния бюджет липсва излишък, който да покрие недостига.

Тази ситуация е позната на мнозина и, макар да изглежда притеснителна, далеч не е патова. Време е да помислите за рефинансиране, с което да улесните живота си, да реорганизирате и да намалите дълговете си. Дали това е възможно? Да, с подходящите кредитни инструменти.

При какви условия могат да се отсрочват плащания по кредити

Рефинансиране означава да замените съществуващ заем с нов заем, който изплаща дълга по първия. Новият заем в идеалния случай трябва да има по-благоприятни условия, които да подобрят вашите финанси и така да направят целия процес полезен и по-изгоден за вас. Можете да рефинансирате жилищен кредит, кредит за автомобили или почти всеки друг дълг.

Можете да пожелаете да рефинансирате, ако вашият съществуващ заем е твърде скъп или твърде рисков. А може и финансовите обстоятелства да са се променили и към настоящия момент да съществуват кредити с по-удобни за вас условия по погасяването им.

Рефинансирането има няколко потенциални ползи. То може да намали вноските по месечните ви плащания, ако рефинансирате с кредит, чиято лихва е по-ниска от съществуващата. Можете да удължите периода на изплащане на кредита като увеличите срока на заема. Можете и да рефинансирате с по-краткосрочен заем, за да го изплатите по-рано.

Колко милиона за кредити раздадоха банките у нас по гаранционните програми

Също така рефинансирането позволява да окрупните други кредити в един кредит с по-нисък лихвен процент от този, който плащате в момента. Ако имате заем с променлива лихва, може да предпочетете да рефинансирате със заем с фиксирана такава, което би ви защитило и би направило сумите по месечните плащания предвидими.

istock
istock

Финансовата компания Money+ има разработени три предложения за рефинансиране, съобразени с индивидуалните нужди и предпочитания на клиентите си, които позволяват да обедините задълженията си на едно място и да ги изплащате бързо, лесно и удобно – на една и съща дата всеки месец и с обща месечна вноска.

Кредитът Money+ Refinance е в размер от 1000 до 10 000 лв. и е създаден да подпомогне потребителите със съществуващ един или няколко кредита или с други финансови задължения, в това число битови сметки и различни дължими такси. Заемът Money+ Refinance е с гратисен период до 3 месеца, срокът на погасяването му е от 6 месеца до 5 години, според потребностите и желанието на клиентите, а лихвеният процент е фиксиран за целия срок на договора.

NetInfo Company
NetInfo Company


Домакинствата теглят повече кредити от бизнеса

За нужда от по-големи суми за рефинансиране на съществуващи парични задължения, както и ползване на свободни средства едновременно, компанията Money+ предлага кредита Money+ RefinanceFlex. Toй може да бъде в размер от 1000 до 20 000 лв. със срок на погасяване от 6 месеца до 6 години и фиксиран лихвен процент. Погасяването е на месечни вноски, не се изисква обезпечение и не се начисляват такси по отпускането му.

NetInfo Company
NetInfo Company

Третият инструмент за рефинансиране, създаден от Money+, e кредитът Money+ RefinanceXL. Това е алтернатива за рефинансиране на кредитни задължения, чието погасяване изисква по-крупни месечни вноски или по-дълъг период на погасяване. Размерът на заема може да бъде от 20 000 до 200 000 лв., а срокът на погасяване е от 1 до 10 години, според нуждите и възможностите на клиента.

Добрата новина и тук е, че с финансирането, което получаваш, можеш да покриеш освен текущите си задължения към други институции, но и да имаш свободни средства за различни належащи нужди или планове. Money+ RefinanceXL има опция да бъде усвоен еднократно или на части, в зависимост от целта. Лихвеният процент остава фиксиран, възможен е и гратисен период по договаряне.

NetInfo Company
NetInfo Company

Рефинансирането позволява повече финансова гъвкавост, може да ви улесни при изплащането на стари кредити, да ви предложи по-добри условия или по-дълъг срок на погасяване. Независимо дали искате да намалите лихвения процент по кредитите си или да удължите времето, в което да ги върнете, рефинансирането най-вероятно би било по-удобно за вас от първоначалното плащане. Резултатът често е по-стабилен месечен паричен поток и повече пари на разположение в бюджета ви за други важни месечни разходи.

Повече за Money+ можете да прочетете на www.moneyplus.bg.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg