Премиерът обеща коледни добавки на пенсионерите. Това стана по време на Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара в България, предаде агенция "Фокус".

„Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега, благодарение на звената, които направихме – 17 пъти корупция. Тези пари са текли години наред – 2,3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината. Представяте ли си какво е загубила държавата? Когато се обединиха системите, вече няма как да шикалкавят“, заяви Борисов.

Според премиера, в тази насока няма да спрат действията.

"Дадохме 100 млн. повече на пенсионерите, планираме за Коледа и нова година пак да го направим. 106 млн. на тютюнопроизводителите, 20 млн. на учителите, 50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите. Всичко това е от тези приходи", добави Борисов.

По въпросът с корупцията, той сподели, че скоро в енергетиката, както и на други места, ще се появи хубава и лоша корупция. 

„Всеки, който е сгрешил, ще си понесе отговорност. Имаме и волята, и желанието, а това ще доведе много повече инвеститори в България", каза още министър-председателят.