Определено няма да има 13 заплата във финансовото ведомство. Все пак е година на криза и такива са ни възможностите, заяви финансовият министър Симеон Дянков.

Дянков припомни, че все пак всяко решение за 13 заплата за служителите се взима министерство по министерство.

"Аз горещо препоръчвам на всички министри да мислят за това, че беше тежка годината и всички пари, които някъде някога сме спестили е хубаво да отиват там, където най-много са ни необходими и целият Министерски съвет да решава заедно за това", каза още финансовият министър.

"Нека да не даваме само в нашите министерства, просто защото са ни мили хората. Мили са ми и на мен хората. Те са на работа, обаче, имат добри заплати, трябва да мислим за всички останали", призова той.

Служителите във финансовото министерство ще си получат полагаемите им се заплати. Според министъра те са достатъчни.

"Може би ще има награди за шепа хора, които са работили примерно по бюджета. Ако мине добре бюджетът, може би те заслужават, но това ще са единични случаи", сподели още Дянков. Той изрази надежда, че критиките на опозицията към бюджет 2011 по време на разглеждането му в Народното събрание на второ четене ще бъдат конструктивни.

Готови сме за всичко и ще имаме успех, категоричен бе министърът, коментирайки дебатите за бюджета за следващата година.