Списание Forbes публикува годишната си класация за най-богатите хора в света. За пореден път основателят на Microsoft Бил Гейтс е начело на списъка с богатство, изчислено на 75 млрд. долара. През последните 17 години Гейтс заема първо място в престижната класация. 

След него се нарежда собственикът на Zara Амансио Ортега с богатство от 67 млрд. долара. Испанският гений в продажбите на дребно в модната индустрия през септември тази година измести Бил Гейтс от първото място, след като богатството му достигна 79,5 млрд. долара, а акциите на компанията му се покачиха с 2,5%. 

Американският инвеститор Уорън Бъфет е трети в списъка със състояние от 60,8 млрд. долара. Четвъртото място е за основателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг, чието богатство се оценява на 44,6 млрд. долара. Петата позиция заема изпълнителният директор на Amazon Джеф Безос с 45 млрд. долара.

В топ 10 в класацията на Forbes попадат още мексиканецът Карлос Слим със състояние 50 млрд. долара, съоснователят на Oracle Лари Елисън с 43,6 млрд. долара, Майкъл Блумбърг с 40 млрд. долара и братята Чарлз и Дейвид Кох с богатство от по 39,6 млрд. долара.