Депутатите се изпокараха заради заплатите в БНБ. От Реформаторския блок настояват в закона да бъде записан таван на заплатите в националния трезор. От ГЕРБ обаче са против. 

Десният депутат Мартин Димитров цитира премиера Бойко Борисов, че "никой в държавата не може да получава по-голяма заплата от неговата", имайки предвид държавния сектор. 

Той се аргументира, че шефът на БНБ е получавал 16 000 лева заплата и че полицаите едва ли ще се зарадват на това, при положение, че тяхното заплащане се орязва.

На идеите му остро реагира председателят на бюджетната комисия от ГЕРБ Менда Стоянова. Тя упрекна Димитров, че не разбира, че БНБ не е държавен, а независим орган, за който трудно се намират квалифицирани кадри и затова не бива да му се поставят ограничения за заплатите. 

Стоянова призова Димитров да не се позовава на заплатата на премиера, тъй като дори и неговата заплата е по-голяма от тази на министър-председателя.

Правителството с по-малки заплати от депутатите.

"Ще поискам фиш за заплатата на премиера, за да видите, че тя е по-малка и от вашата, и от тази на председателя на Народното събрание", закани се Стоянова. И допълни, че и министрите също получават по-ниски месечни възнаграждения от депутатите.

В крайна сметка предложенията на реформаторите не бяха приети, като против гласуваха от ГЕРБ и ДПС.

Скандалите за заплатите на шефовете на БНБ започнаха покрай кризата с КТБ, а депутатите трябваше дълго да настояват, за да бъдат обявени парите на предишното ръководство начело с Иван Искров. 

Новият шеф на националния трезор Димитър Радев ги оповести, но се оказва, че за 6 месеца от 2014 г. те продължават да бъдат тайна.