По 40 лева ще бъдат дадени на пенсионерите като коледна добавка. Уточнението е, че 40 лева ще бъдат изплатени само на пенсионерите с най-ниски пенсии. 

Това стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов с финансовия министър Владислав Горанов в сградата на МФ, предаде БГНЕС. 

„Поех ангажимент да дадем по 40 лв. на пенсионерите с пенсии до 286 лв., това са около 1 300 000 пенсионери", обясни премиерът.

"Бях възложил на министъра на финансите да огледаме какво можем да съкратим от инфраструктурни проекти, администрация, за да дадем на българските пенсионери, защото те го заслужават. Това, че ги подлъгват през година, да не се случи пак. 

Това са 50 млн. лв. - не са малко пари в тази финансова криза, но когато заради това пагубно управление милиарди заделяме, за да спасяваме банки, асолютно прави са пенсионерите да кажат: "А Коледата как да я посрещнем?". Затова решихме 50 млн. лв. да подготвим в постановление, вицепремиерът Калфин сега ще го уведомя да го подготвят за сряда, за да може заедно с декемврийските пенсии да получат по 40 лв. коледна добавка", каза още Борисов, цитиран от Фокус.