Майчинството не е шега - смяна на пелени, съгласуване на графици, усилия да се поддържа някаква лична хигиена, готвене.

Грижите за децата са като натоварен работен ден. Всъщност майките изработват две и половина смени, съобщи в. "Индипендънт", цитиран от БТА. 

Американска анкета сред 2000 майки на деца от пет до 12 години разкри, че те обикновено стават в 6:23 часа и продължават да се грижат за поколението си до 20:31. 

Това се равнява на 14 работни часа - седем дни в седмицата, много повече от всяка "нормална" работа. Изследването за натоварването на майките, поръчано от марката за сокове "Уелч", установи също, че те обикновено успяват да заделят за себе си само час и седем минути на ден. 

Почти половината от майките - 40 %, осъзнават, че животът им се ръководи от списък със задачи, който никога не свършва. Запитани как поддържат енергията си при такова натоварване, повечето майки казват "с кафе и следобеден сън". 

Да се справят със задачите им помагат също онлайн платформите за филми, мокрите кърпички, играчките, айпадовете. Подобно изследване от 2013 година установи, че списъкът със задачи за една средностатистическа майка се състои от 26 точки.