Европейската комисия одобри българска схема в размер на 50 млн. лева, която ще даде на "Български пощи" спешна ликвидна подкрепа.

В съобщението се пояснява, че "Български пощи" е държавна фирма, която има близо 3 000 офиса в цялата страна и персонал от 8 500 души.

"Компанията има спешна нужда от ликвидност заради инфлацията и нарасналите разходи, свързани с работата ѝ", се казва още в съобщението.

Зачестяват измамите за награди и пратки от името на „Български пощи“

Комисията смята, че тази мярка ще помогне да продължи изплащането на пенсиите, както и за продължаването на универсалните пощенски услуги, които са в интерес на българската икономика и население. Ликвидността ще бъде осъществена под формата на заем.

България е поела ангажимент да го изплати след шест месеца или пък "Български пощи" трябва да предоставят план за преструктуриране, който да бъде надежден в дългосрочна перспектива. Планът трябва да бъде оценен и одобрен от Комисията.     

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg