След като се отчете ефектът от инфлацията, доходите в България растат най-много в Европейския съюз, обяви министърът на финансите Асен Василев при представянето на проекта на Бюджет 2024-а.

Василев представи подробно параметрите на финансовата рамка, която е изчислена при средногодишна инфлация от 4,8 на сто. Според министъра най-вероятно тя ще е по-ниска, като прогнозата е на базата на хода и от последните два месеца, информира БНР. 

Асен Василев: Няма риск България да остане без горива

Бюджетът залага много политики, ориентирани към семействата с деца и цели връщането на младите хора у нас, стана ясно още от изказването на министъра:

"За да расте българската икономика, трябва да има инвестиции, но другото важно нещо е, че трябва да има адекватно заплащане. И доходите в две много трудни години - след Covid  и кризата, свързана с войната в Украйна и енергийната криза - в България доходите, след като се отчете ефектът на инфлацията, растат най-бързо в целия ЕС".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg