Структурите на КНСБ започват подготовка за протести и стачки, ако не бъдат изпълнени исканията на синдиката за спешно приемане на бюджет 2023 с политика по доходите и компенсиране на инфлацията за заетите в бюджетната сфера от 1-и юли. Това каза за Българското национално радио вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов:

Може ли да работим за по-малко от минималната работна заплата

"И това, което настояват хората, е да им бъдат осигурени такива средства за работни заплати, с които могат да поне да се покрие инфлацията, която отчита статистиката. Хората ще имат настояване да се предприемат дори и крайни действия и КНСБ не само ще ги подкрепи, но и ще ги поведе в тези искания. Спешно повишаване на минималната работна заплата! Както вече е договорено в законодателството, в кодекса на труда, искането на синдикатите е догодина тя да бъде поне 1000 лв".

Капитанов допълни, че сектор Образование също е в протестна готовност и ако не бъдат изпълнени исканията за увеличение на възнагражденията им, ще проведат "протестен урок" на управляващите.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg