Над 390 000 пенсионери в страната с пенсии от 300, 01 лв. до 369 лв. ще получат еднократно по 120 лв. за хранителни продукти, съобщиха от социалното министерство.

За финансовата подкрепа не е необходимо да се подават допълнителни заявления, тъй като информацията вече е налична от Националния осигурителен институт.

Изплащането започва от 19 април чрез дирекциите „Социално подпомагане“ (ДСП) и ще става по същия начин както на правоимащите лица се предоставят пенсиите – по пощата или по банков път.

Изплащат по 120 лева на 392 000 бедни пенсионери през април

Очаква се до 26 април сумите да бъдат по сметките на всички пенсионери или те да могат да си ги вземат в пощенските станции.

Ако гражданин не получи дължимите средства в пощенската станция, от която обикновено взима пенсията си, трябва да се обърне към ДСП по местоживеене за уточняване на актуалния му адрес. След това ще бъде включен в списъците.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg