Националният осигурителен институт обяви датите, на които ще се изплащат обезщетенията и пенсиите през месец март. От днес започва изплащането на паричните обезщетения за бременност и раждане, на болничните и тези за майчинство.

Обезщетенията за болест и майчинство се изплащат до 10 работни дни след постъпването в НОИ на коректни данни от лекарите и от осигурителите. Обезщетенията, отнасящи се за периоди по-дълги от един месец, се изплащат до 5 работни дни след изтичане на месеца, за който се отнасят, уточняват от НОИ.

От 7 март – вторник, започва изплащането на пенсиите за март, като то ще продължи до 20 март – понеделник. Хората, които получават парите си по банков път, ще имат преведени сумите още на 7 март.

Проверяват за разпореждания за пенсии в сайта на НОИ

В пощите изплащането става по график, предварително обявен в тях. От 15 март НОИ ще изплаща обезщетенията на хората, които са останали без работа. Календарът за изплащане на всички обезщетения и пенсиите може да се види на сайта на НОИ.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg