Увеличава се драстично разликата в заплащането в различните краища на България. Има градове, които сякаш свикнаха с ролята си в дъното на класацията по размер на средните работни възнаграждения.

За един от тях е трудно да си обясним подобна статистика - Кюстендил, който се намира съвсем близо до София, има красива природа и е близо до границата със Северна Македония, събощава Нова телевизия.

Как живеят хората там и как си обясняват ниските доходи провери Антон Чавдаров.

В делничния ден в Кюстендил срещаме масово хора в пенсионна възраст. „Младите са на работа”, казват оптимистите. „Бягат от Кюстендил, няма ги!” - смятат останалите.
 
„Около 1000 и под 1000 лв. е заплатата тук. Не стигат за нищо”, споделя местен жител.

Местните все пак таят надежда, че ще се намери начин възнагражденията да се вдигнат рязко и драстично. Въпреки всички природни дадености и туристически забележителности, атрактивните работни места с перспектива и високо заплащане ги няма.
 
„Освен в шивашки цехове и структурите на общината, полицията и съда – няма къде другаде да се работи”, казва друг жител на града.
 
Разликата в средната работна заплата между Кюстендил и не толкова далечната столица София достига 1200 лв.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg