Какъв доход е нужно да имате, за да се определите като богат, показва нов доклад на L'Observatoire des Inégalités , независима организация, която изучава неравенството във френското общество, дефинира какво означава да си богат и колко хора се класифицират като такива, предава Forbes.

За да се счита за богат, човек трябва да има приходи от 3673 евро на месец (3903 долара). Тази сума е двойно по-голяма от средната за страната, което означава, че едва 4,5 млн. души във Франция могат да се считат за богати.

Двойка с две деца под 14-годишна възраст ще се счита за богата, ако има комбинирани месечни доходи от 7713 евро (8267 долара).

Тази месечна цифра се е увеличила спрямо резултатите от същото проучване проведено през 2020 г. , когато богатството за един човек е равносилно 3,470 евро (3,924 долара) всеки месец.

1% от населението ще се счита за „супер богато“, ако има доход от 7,180 евро (7,696 долара) на месец, след облагането с данъци.

Богаташите в света не плащат данъци

Средната възраст на най-богатите хора във Франция — по отношение на приходите — е 57 години. Те вече нямат да издържат деца у дома, притежават собствени имоти и заемат ръководни позиции на работното място.

istock
istok

Не е изненадващо, че това ново изследване установи, че най-богатите хора по отношение на общото богатство (и не само приходите) са по-възрастни. 70% са на възраст над 50 години, 39% от тях са пенсионери, а 28% живеят в Париж и околните региони.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg