Българите, които решат да пътуват по новата магистрала от Калотина до сръбската столица Белград ще трябва да плащат тол такса.

Тя ще влезе в сила от 1 декември, дотогава пътна такса не се дължи.

От Ниш до българската граница таксата ще бъде 410 динара (3,50 евро), а от Белград до границата – 1290 динара (11 евро), съобщи сръбската РТС.

За кои пътища ще се плаща тол такса (Вижте картата)

Новите участъци вече са в действие и само от 22 часа вечерта в събота до 13 часа в неделя по тях са минали близо 4800 превозни средства.

Darikfinance

Припомняме, че на официалното откриване на автомагистралния участък по Коридор №10 от българската граница до Ниш в събота присъства премиерът Бойко Борисов, който беше там по покана на сръбския президент Александър Вучич.

В демонстрационни центрове ще може да изчислим дължимата тол такса

 „От днес Сърбия има пристанищата Бургас и Варна, а оттук до Истанбул няма светофар“, заяви още Борисов и допълни, че за България новия участък от магистралата също е важен, тъй като така ще може по-лесно да изнася своите стоки към Западна Европа.

„Днес свързваме Азия и Европа през България и Сърбия", заяви още министър-председателят.
 
Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg