Най-богатите руснаци са загубили около 92,6 млрд. долара през 2022 г. заради събитията около Украйна. Такава картина представи Блумбърг.

По негова информация през февруари общото богатство на най-богатите руснаци е намаляло с 46,6 млрд. долара. След въвеждането на антируските санкции от страна на западните държави те са загубили още 47 млрд. долара.

Какво богатство натрупаха българите

По-рано през декември Bloomberg Billionaires Index, който се публикува от 2012 г. и се изчислява въз основа на стойността на акциите на компаниите, съобщи, че от началото на тази година състоянието на най-богатите бизнесмени в Русия е намаляло с почти 74,3 млрд. долара. По-специално, акционерът на минно-металургичния холдинг Evraz Роман Абрамович е загубил 9,3 млрд. долара, а богатството му е намаляло до 8,7 млрд. долара.

istock
istock

Освен това акционерът на производителя на природен газ Новатек Генадий Тимченко е загубил 8,48 млрд. долара, а състоянието му е намаляло до 13,9 млрд. долара, а основният акционер на Северстал Алексей Мордашов е обеднял със 7,79 млрд. долара и притежава 21 млрд. долара.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg