Нетното състояние на американския милиардер Илон Мъск се стопи с 12,6 милиарда долара, предава БТА. Това е най-значителната загуба на богатство за него от началото на годината, показва индексът на Блумбърг за милиардерите.

Загубите са последица от бурните последни 24 часа за Мъск.

Оглавяваният от американският предприемач производител на електромобили "Тесла" (Tesla) разочарова инвеститорите с резултатите си за първото тримесечие, като акциите на компанията загубиха 9,75 на сто през вчерашната търговска сесия.

Данък за богатите искат евродепутати

Делът на Мъск в "Тесла" съставлява най-голямата част от състоянието му от 163,9 милиарда долара.

Междувременно експериментална ракета "Старшип", проектирана от "Спей Екс" (SpaceX), друга компания на Илон Мъск, успя да излети от космодрума в Бока Чика, щата Тексас, само за да експлодира около четири минути по-късно.

В социалната мрежа "Туитър" пък, също ръководена от милиардера, много потребители загубиха своите сини значки за верификация, защото избраха да не плащат 8 долара на месец за привилегията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg