Пламен Младеновски се отказва от номинацията на ГЕРБ за председателския пост в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Това съобщи председателя на енергийната комисия в парламента Валентин Николов в профила си във Facebook.
 
“Здравейте приятели! За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР!

Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова Процедура!”, написа Николов.
 
Пламен Младеновски в момента е директор на дирекция "Електро- и топлоенергетика" в енергийния регулатор. Той беше единственият кандидат за поста на досегашния председател  на КЕВР Иван Иванов – останалите партии не дадоха свои предложения до изтичането на крайния срок.

Освен нов шеф, парламентът трябва да избере и четирима нови членове на енергийната комисия - двама енергийни комисари, един във водния сектор и един икономист.

Подмяната е заради изтичане на мандата на настоящи членове на КЕВР, включително и на председателя Иван Иванов.

Вдигат цената на тока, парно и газ поевтиняват

За двете места за комисар, отговарящ за енергетиката, са предложени двама от сегашните ѝ членове – Евгения Харитонова, номинирана от ГЕРБ, и Владко Владимиров, който е издигнат от депутата и председател на НФСБ Валери Симеонов.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg