Служебното правителство включи още 50 хиляди домакинства към енергийното подпомагане за настоящия отоплителен сезон.

Те ще получат еднократно по 300 лева, обяви в началото на правителственото заседание Гълъб Донев.

Енергийно подпомаганите домакинства през настоящия отоплителен сезон ще надхвърлят 360 000, след като днес стана ясно, че за още 50 000 служебното правителство е намерило допълнителен финансов ресурс от 300 лева, информира БНР.

Това са хора в неравностойно положение, които по принцип не попадат в обхвата на нормалната целева помощ за топло.

Предлагат 1000 лева годишна помощ за домакинствата заради скъпата енергия

Гълъб Донев обяви:

"Право на тази помощ ще имат семействата с деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца-сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари, наводнения и други природни бедствия през 2022-ра година, както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали".

istock
istock

Пред министрите Донев припомни, че четири месеца след встъпването във власт на служебното правителство, целите, които са поставени пред тях, остават същите - да се търсят решения в името на българските граждани:

"Служебното правителство е временна власт и сме наясно с този безспорен факт. Ще добавя и още едно безспорно обстоятелство, което не е записано в основния закон. Властта е временна. Дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими. Не го забравяйте".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg