Малките дългове да не стигат до съда, предлага новият председател на Камарата на частните съдебни изпълнители Иван Хаджииванов.

В интервю, след избора, той заяви, че от камарата гледат в посока разширяване на правомощията на частното съдебно изпълнение.

За БТА Хаджииванов даде за пример и възможността за доброволни продажби.

КОВИД кризата ударила и канторите на частните съдебни изпълнители, като се наложило да бъдат съкращавани служители. Причината - невъзможност за финансова издръжка.

Хаджииванов припомни, че частните съдебни изпълнители бяха единствената професия, която сама поиска ограничаване на дейността си. И така събраните дългове миналата година стигнали едва 655 милиона лева.

Какво се случва, ако имаме запор върху заплатата

Новият председател на камарата намекна и за друга възможност - да се прави проверка в регистъра на длъжниците за всички, които искат да са народни представители, общински съветници и държавни служители на високи длъжности.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg