От утре започва изплащането на пенсиите за септември. Изплащането чрез пощенските станции ще продължи до 20 септември (сряда).
 
Преводите на сумите за септемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 септември 2023 г.
 
На 5 септември на всички правоимащи лица бяха изплатени паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за предходния месец август.

От 12 септември започва изплащането на болничните и обезщетенията за майчинство, а на 15 септември ще бъдат преведени парите на безработните.

Повече българи взимат пенсия за работа в чужбина

Датите за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализират всеки месец и са достъпни през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg