Министерство на финансите подкрепя Проект на решение за определяне на допълнителен срок за събиране на приходи, за извършване на разходи и за предоставяне на трансфери. Той е необходим, за да има технологично време за да бъде приет Бюджетът на България за 2023, който не беше внесен, не беше разгледан м.г., както е по Закона за публичните финанси.

Това заяви министърът на финансите Асен Василев.

Василев: Критерият с дефицита няма да ни спъне по пътя към еврото

„Това решение определя последователността на плащанията и дава възможност събираните приходи да бъдат използвани за плащания от Закона за публичните финанси. Това върви в комплект и със Законопроект за промяна на удължителния закон, което ще освободи плащанията за общините и за здравна каса, така че те да могат да се извършат в пълен размер“, каза Василев, като посочи, че това решение следва да важи до приемането на нов бюджет, но не по-късно от 31 юли.

Той увери, че Министерството на финансите поема ангажимент да внесе проект на бюджет много скоростно в Народното събрание, така че да има достатъчно време той да бъде приет и обнародван до 31 юли т.г.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg