От понеделник, 8 август, "Български пощи" започват изплащането на пенсиите за август.
 
За да не се образуват струпвания по гишетата, се препоръчва възрастните хора да използват не само сутрешните, но и следобедните часове, за да си получат парите.

Стефка Дерменджиева - от Централна поща, каза, че не се очакват затруднения с изплащането на пенсиите.
 
"Има изготвен график в пощенските станции, който е достъпен на видно място за клиентите, раздаването на пенсиите ще започне от 8 число на месеца до 22-ри включително. Желателно е да няма струпване на възрастните хора. Всеки, който желае да си получи пенсията, може да си я получи във всяка една пощенска станция в страната – независимо от населеното място.

Пенсионери ще получат по-малко пари през юли

Желателно е всеки пенсионер да посети съответната пощенска станция, на която желае да получи своята пенсия и да се информира за неговата година – на коя дата е посочено да се получи пенсията, според графика на съответната пощенска станция", обясни той пред БНР.
 

istock
istock

Заради мерките, които влизат в сила от днес срещу разпространението на  коронавируса, клиентите в пощите са задължени да са с маски и да спазват физическа дистанция от метър и половина.
 
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg