Ръководството на Столичната община публикува направените разходи през януари.

"Обещахме да бъдем прозрачни и изпълняваме обещанията си. Ние няма какво да крием, защото това са парите на всички нас, софиянци", съобщиха от Столична община.

"В общината само ги управляваме. Искаме да насърчим и районните администрации, и търговските дружества да покажат за какво отиват парите им. Гражданите на София заслужават да знаят всичко", допълват оттам.

Столичани са внесли над 81 млн. лв. местни данъци и такси

В частта “Административни разходи” не влизат само заплатите на служителите в Столичната община. Тук са и други дейности на администрацията за предоставяне на услуги за гражданите и за самото функциониране на администрацията.

Столична община


На пръв поглед е странно това перо да е 30% от всички плащания през януари. Но причината е лесно обяснима - заради това, че няма приет бюджет, има ограничения върху много от останалите плащанията.

Когато бъде приет бюджетът, ще започне изпълнението и на големите инфраструктурни проекти, допълват от Столичната община.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase