От тази седмица започва третата фаза за подкрепа на компаниите с оборотен капитал, ако са пострадали от ограниченията, свързани с коронавируса. Осигурени са нови 55 милиона лева за фирмите.
 
За да се възползват от финансиране по трета фаза на програмата за оборотен капитал, фирмите трябва да докажат, че имат преустановени дейности или затворени обекти в периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването, подчертават от Националната агенция за приходите.

Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават отново по електронен път през електронния портал на приходната агенция. Крайният срок за кандидатстване е 22 юни.

Вижте фирмите, одобрени за подпомагане от НАП

От агенцията съветват кандидатите, които искат проверката за допустимост на посочените кодове на икономическа дейност, да подадат годишните си отчети в НСИ преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия.
 

istock
istock

До момента по мярката са изплатени близо 120 млн. лева по първите две фази на програмата, допълват от НАП.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg