Най-доброто място за пенсиониране е хладно през цялата година, а през зимата нощта е около 19 часа в денонощие.

Исландия е страната, която се нарежда на първо място сред 44 развити страни по благополучие на пенсионерите. Това показва седмият годишен глобален пенсионен индекс, публикуван от Natixis Investment Manager. САЩ слизат две места надолу и са на 18-о място в класация. На второ място е Швейцария, а на трето - Норвегия.

Проучването изследва категориите за здравеопазване, материално благополучие, финанси и качество на живот и установява, че слабо населената островна държава в Северния Атлантически океан заслужава най-високото отличие.

Факторите, намаляващи рейтинга на САЩ, включват нарастващ дял на пенсионерите към работещите възрастни, както и по-нисък резултат за щастие и по-ниска продължителност на живота, въпреки високите разходи за здравеопазване.

САЩ също трудно се справя с демографските предизвикателства. Според доклада Япония, която е класирана като номер 23, води всички страни по високия дял на пенсиите и висока продължителност на живота.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg