Антикризисните мерки са закъснели и не са достатъчно фокусирани. За да могат антикризисните мерки да влязат в действие, трябва да бъдат вкарани в съответните закони", заяви в "Денят започва" Хасан Адемов от ДПС.
 
Той изрази надежда, че законопроектите в най-скоро ще бъдат вкарани в деловодството на Народното събрание.
 
"Най-рано бюджетната процедура може да влезе в парламента в средата на следващата седмица. За да могат увеличените размери на пенсиите да влязат в джоба на българските пенсионери от месец юли, трябва до 25 юни всички закони да бъдат приети от Народното събрание и да бъдат публикувани в Държавен вестник.

НОИ утвърди промените за пенсиите

Изисква се технологично време. Очевидно е, че сме закъснели с приемането на тази законодателна инициатива. Да се надяваме, че НС ще направи всичко възможно да се включи в тези срокове, но не съм оптимист, имайки предвид начина по който се работи по време на бюджетната процедура ", допълни Хасан Адемов.
 

БТА
БТА

По думите му никой няма интерес да бави процедурата.
 
"Всички опити да се обвини опозицията са несъстоятелни. Не става въпрос за наддаване, а за търсене на по-добри възможности", каза още Хасан Адемов.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg