Над 2 млн. възрастни хора ще получат допълнителни 50 лв. към пенсиите си и за ноември.

За целта отпускаме близо 106 млн. лв. по бюджета на ДОО. Допълнителната сума ще се изплаща на всички пенсионери, независимо от размера на техните месечни възнаграждения, съобщи премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа.

Вече поехме ангажимент месечната добавка към пенсиите да остане до месец март 2021 г. и го изпълняваме. В същото време предлагаме от догодина минималната пенсия да стане 300 лв, а от юли вдигаме всички пенсии с 5%, напомня Борисов.
 
По думите му грижата за възрастните хора е дълг и неотменен ангажимент. Дължим на пенсионерите достойни старини и те могат да разчитат на нашата подкрепа, уверява той.
 

istock
istock


Кои пенсионери ще получат ваучер от 120 лева

Кабинетът отпусна и близо 23 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на ГКПП Златарево, ГКПП Калотина и ГКПП Кулата. Целта е пунктовете да отговарят на необходимите изисквания за качество и да се облекчи преминаването на хората през тях.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg