Няма да има ощетени пенсионери, каза пред журналисти в кулоарите на Народното събрание Деница Сачева, народен представител от групата на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика.

Сачева увери, че през юли пенсионерите със сигурност ще получат предварително заложеното увеличение на пенсиите със 6,1%, а допълнителното повишаване, залегнало в актуализацията на бюджета, ще се случи или със допълнително плащане през същия месец, или с пенсиите през август. 

Колко струват на хазната добавките към пенсиите

Според нея забавеното осъвременяване на пенсиите се дължи на управляващите и начина, по който са организирали процедурата по актуализация на държавния бюджет в парламента, а не на саботаж от страна на опозицията. 

istock
istock

Тя допълни, че ГЕРБ-СДС също има предложение, предвиждащо увеличение с 15%, което предстои да бъде разгледано в следващите стъпки на бюджетната процедура от Комисията по бюджет и финанси и от пленарната зала. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg