Скромната ми прогноза е, че накрая ще избършат потно чело и ще намерят пари за коледни добавки на пенсионерите, заяви пред БНР Димитър Манолов, президент на КТ "Подкрепа“. Той напомни, че това е правено и друг път.
 

Манолов взе участие в международна конференция на тема "Достойна заетост и социална сигурност в Западните Балкани“, където отбеляза, че се намираме пред изключтилени обстоятелства.

Ще орежат ли парите на пенсионерите

"Видяхме какво е присъединяване към ЕС и свободно движение на хора. Оказа се, че то е единствено от Изток на Запад и нанесе тежки щети върху Западните Балкани. Колегите от Западните Балкани трябва да си дадат ясна сметка, че присъединяването към ЕС не е само мед, но и жило

istock
istock

В България обаче стават все по-малко хората, които се изнасят", констатира президентът на КТ „Подкрепа“

Днес той ще се срещне с премиера и финансовия министър. 

"Поканиха ни да си говорим за бюджета. Акцентът е свързан с въвеждането на индивидуална осигурителна вноска за държавните служители. Не сме против въвеждането й, въпросът е как ще стане това".

Той обърна внимание на мащаба, който е придобил протеста на работещите в областта на културата. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg