„Съвременната пенсионноосигурителна система дава по-добра и по-пълна социална защита. Тя предлага по-големи възможности пред хората да направят своя информиран избор какви осигурителни продукти да ползват, за да имат стабилен и сигурен пенсионен доход, който да им осигури качествен живот“.

Това каза вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров по време връчването на годишните награди в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор за 2022 г.

„Необходими са съвместни усилия, за да насърчим активното участие на повече хора в осигурителната система“, подчерта той.

Безработицата продължава да намалява

Министър Лазаров поздрави представителите на пенсионноосигурителните и застрахователните дружества за ежедневните им усилия да осигуряват по-добра сигурност и по-добро качество на живот на българските граждани. 

Той връчи наградата "Пенсионноосигурително дружество на годината" за допълнително доброволно пенсионно осигуряване на ПОД "Алианц България" АД и призът "За цялостен принос в развитието на българското осигуряване" на фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски“, който заслужи ПОД "ЦКБ-СИЛА".

Вицепремиерът Лазар Лазаров пожела много успехи на всички пенсионноосигурителни дружества и ги призова да управляват добросъвестно, надеждно и отговорно нарастващите активи на фондовете за задължително допълнително и доброволно осигуряване, за да се повишава доверието в пенсионната система. 

Церемонията беше организирана от Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Българската асоциация на застрахователните брокери  и фондация "Проф. д-р Велеслав Гаврийски".

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg