Евтините горива май ще останат мираж за българите. Това стана ясно по-рано днес след политическа престрелка между ПП-ДБ и ГЕРБ. 

Парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България“ се обяви против свикването на извънредно заседание на парламента в петък. От своя страна Делян Добрев от ГЕРБ каза какво ще се случи, ако няма заседание:

73 стотинки отстъпка на литър гориво, ако „Лукойл” си плати данъците

"Ето този закон и този срок бе предмет на споразумението от вчера сутрин. От следващата седмица от вторник трябваше да започнат да се изплащат на хората по 73 ст. на литър бензин и по 73 ст. на литър дизел. Ако няма заседание в петък и не успеем да отхвърлим ветото, защото са ни необходими 121 гласа - това означава, че това вето ще остане за някое време след изборите. Тоест даваме още седмици на "Лукойл". Ако се забави отхвърлянето на ветото със седем дни означава, че са подарили на "Лукойл" 21 млн. лв. Всеки ден, в който ние не отхвърляме ветото, подарява на "Лукойл" 3 млн. лв.", предупреди председателят на Комисията по енергетика в НС и депутат от ГЕРБ Делян Добрев. 

Всичко това идва на фона на предложението на ГЕРБ и ДПС дерогацията за руския петрол да отпадне и да се прекрати монопола на "Лукойл" в България.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg