Кметът на София Йорданка Фандъкова предупреди за нов опит за измама, извършван от името на Столична община.

До нея са постъпили множество сигнали от граждани, които са открили върху колите си фалшиво уведомление за наложена глоба за неправилно паркиране.

С логото и печата на Столичната община шофьорите намират върху автомобилите си бележки за глоба от 150 лева, която трябва да се плати по банков път в срок от 7 дни.

София с мерки за спасяване на бизнеса


„Тези бележки за фалшиви и опит за измама! Тази сутрин получих сигнали от граждани, които живеят в „Люлин“, за такива бележки, поставени върху автомобилите им. Столична община НЕ съставя фишове за неправилно паркиране по Закона за движение по пътищата. Правомощия да го правят имат само служителите на КАТ, Общинска полиция и Център за градска мобилност, като уведомленията, които се оставят на автомобила са по образец, утвърден със заповед, а не този“, написа Фандъкова във Фейсбук.

<

Тя предупреди всички софиянци в никакъв случай да не превеждат пари по посочената банкова сметка, а веднага да подадат сигнал до полицията, ако открият такава бележка и върху тяхното превозно средство.

Столичната дирекция на вътрешните работи вече работи по случая.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg