„Топлофикация София“ има пълна готовност да стартира предстоящия отоплителен сезон, съобщиха от дружеството.

Съгласно нормативната уредба дружеството трябва да има готовност за общото включване на отоплението в София от 1 октомври. Масово включване на централното отопление може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

Дружеството получава седмична прогноза за времето и ще реагира съобразно климатичните условия и в съответствие с нормативните изисквания. При желание от страна на клиентите парното може да бъде пуснато в отделна сграда преди общото включване на отоплението в града.

Експерти: Ток, вода и парно поскъпват от януари


За целта в най-близкия център за обслужване на клиентите е необходимо да бъде представено заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат предварително включване на отоплението, като за това е достатъчно упълномощено лице да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон или в централно управление.

istock
istock

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Работим, но не може да си позволим отопление на дома

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите. В случай на  нередност, клиентите трябва да се свържат със своя топлинен счетоводител.

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще ограничи възможните манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

Допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон клиентите могат да получат чрез обаждане в кол центъра на телефон 0 700 11 111, както и чрез останалите комуникационни канали.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg