Подготовката на автомобила за зимата излиза значително по-скъпа тази година. Това показа проверка NOVA.

Тази година цената на нова гума от най-разпространения размер и нисък клас варира от 95 до 115 лв. за брой. Така за 4 гуми плюс цената на монтажа ще трябва да платим поне 100 лв. отгоре спрямо миналата зима. При течностите за чистачки и антифриза също има поскъпване – с между 20 и 50 %.

КЗП проверява за некачествени зимни гуми

С падането на температурите навън, изненадващите ремонти в един от сервизите у нас – растат. Повреди по охладителната система, неработещи чистачки и замръзване на стъклата най-често водят шофьорите там след падането на първия сняг. Други обаче просто искат да проверят автомобила преди пътищата да замръзнат.

Александър Маринов вече е подготвил колата за зимата. Сега отстранява последните повреди преди да тръгне на път през студените месеци.

istock
istock

„Смених летните гуми със зимни. Налял съм течност за чистачки. Докарах колата отново на проверка, тъй като предполагам, че една от накладките ми скърца”, разказа мъжът.  Всичко това му струвало повече пари тази година.

Предлагат задължително да слагаме зимни гуми в определени месеци

Всяка част от автомобила трябва да е технически изправна, за да са сигурни шофьорите на пътя през зимата, разказва професионалният автотехник Алекс Иванов. С негова помощ ще направим пълен преглед на произволна кола.

Колко ни струва един такъв преглед - гледайте във видеото. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg