"Всеки, който закупи акции на Българския енергиен холдинг на стойност 300 лв., получава доход от 5000 лв. на месец". Тази "изкусителна" реклама плъзна в социалните мрежи.

Тя е уж от името на държавния холдинг,  който предоставял "уникална възможност на българските граждани да търгуват с природни ресурси".

Посочена е и "платформата", на която заинтересованите инвеститори, търсещи високи печалби, трябва да се регистрират, за да придобият акции на БЕХ - уеб сайтът PLATFORM-BT.COM, пише Сега.
 
Атрактивното предложение всъщност е типична измама, така не посещавайте "платформата" дори от любопитство, защото може да получите вирус.

Как да инвестирате парите си безопасно

Акции на БЕХ не се продават - нито на посочения сайт, нито по друг начин. Всъщност абсолютно същата реклама се появи преди няколко месеца. Още тогава БЕХ  реагира и предупреди, че става дума за сайт менте.
 
Тогава не стана ясно дали има лековерни хора, които са се подвели от обещанията за огромни печалби и са пробвали да се сдобият с акции.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg