Политически партии атакуват без основание синдикалните лидери. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров пред NOVA NEWS.

“Без никаква причина има атаки срещу нас от страна на „Възраждане”, „Има такъв народ” и разни независими депутати”, заяви Димитров. Според синдикалния лидер се прави опит за внушение от политиците, че има разнобой между КНСБ и КТ „Подкрепа”. Нещо, което по думите му не отговаря на истината.

Експерти: Токът поскъпва през следващата година

„Нашите лидери - на синдикатите в енергетиката и в мините, водят протестите от самото начало”, заяви Димитров. Той изтъкна, че в споразумението между управляващите и протестиращите стоят подписите на членове и на двата синдиката.

Това споразумение стъпи изцяло върху шестте искания на протестиращите. Не беше отразена единствено либерализацията на пазара на тока за бита”, заяви Пламен Димитров.

istock
istock

Според него е скандално, че на енергийната комисия в НС вчера е приетo битовите потребители да излязат на свободния пазар на електроенергия от 2026 г.

Може ли да има криза с тока у нас

По думите му след 2 години хората няма да понесат двойни цени на тока, тъй като доходите за толкова кратък период няма да станат двойни.

Също така Пламен Димитров критикува, че зад гърба на синдикатите се прокарва пътната карта за климатичната неутралност, с която на практика се обезсмисля цялото споразумение между властта и протестиращите.

Президентът на КНСБ призова пътната карта да бъде изтеглена за преработка и категорично в нея да бъде записано, че няма да има затваряне на енергийни мощности.

Цялото интервю гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg