Кандидатстването по обяви в сайтовете за работа вече е значително по-опростено.

По-ефективно и лесно става връзката между търсещите и предлагащи работа. Улеснението е възможно, чрез мобилното приложение nPloy, разработено от Цветослав Захариев.

Практиката доказва, че заложения принцип на търсене е изключително ефективен, пести време и човешки ресурс при преглед на документите за кадрови подбор.

Авторът на идеята е софтуерен специалист, завърнал се в България след дипломиране и натрупан опит в Шотландия.

Платформата nPloy той създава специално за българския трудов пазар, след като осъзнал, че у нас има много свободни работни места, но остават незаети заради неясноти в обявите за работа или просто защото информацията не стига до подходящите хора.
 

istock
istock


Колко получава тракторист в Полша

Основният стремеж на Цветослав бил да даде равен шанс на кандидатите за една и съща позиция, а изискванията на работодателя да бъдат по-прозрачни.

"Цялата информация е представена на екрана на телефона на всеки и човек не трябва да се лута между различни обяви", обяснява Цветослав.

По думите му, всеки може да зададе ключови параметри за желаната работа и платформата автоматично подбира подходящите предложения.

"nPloy не е в основата на настоящия ми бизнес, създадох я, за да може човек да си намира лесно работа, по всяко време и навсякъде", казва сънародникът ни.

istock
istock


Как да си продуктивен, ако работиш от вкъщи

Начинът на кандидатстване е толкова опростен, че изисква само едно плъзване надясно за одобрените обяви. Същото важи и за работодателя - той одобрява кандидатите само с едно движение върху екрана.

Ако има съвпадащи интереси, тогава се отваря чат връзка между тях. Там може да коментират, да насрочат интервю и да си разменят работни файлове. 

"Основното, което исках да постигна е да улесня сегашния трудов пазар, защото и аз като работодател, и то в Северозападна България - един от най изостаналите райони, прецених, че предлагане на работа у нас има много, особено за инженери и специалисти в различни сфери. Не се намират обаче лесно сериозни и мотивирани хора. Ние трябва да спрем да мрънкаме, а да бъдем по-постоянни и отговорни във всичко, което правим. Ако човек иска нещо, винаги може да го постигне, въпрос е на време и целенасочени усилия", коментира създателят на nPloy.

istock
istock

Според Цветослав в България има много талантливи, знаещи и можещи хора, но уменията им не се използват пълноценно. 

Колко мъже не работят, за да отглеждат дете

"Задръжките, с които се сблъскваме тук, пречат на младите хора да се изявят", казва предприемачът.

За висшето си образование, Захариев споделя, че заминава в Шотландия, където учи в Абърдийн и работи едновременно. Търси си работа през специализирани сайтове и намера такава, която му позволява да учи и да заделя пари настрани.

"Прибрах се в родината с основната идея, че в България възможностите не са представени такива, каквито са в действителност. Имаме държава, която се опитва нещо да промени, но все още не успява да покаже на младите хора, че това е мястото, където могат да се развиват пълноценно. Стремя се с работата си у нас да покажа на моите връстници, че в България може да има перспектива, тук има достатъчно от всичко - светът е единен и много достъпен. Въпросът е, че трябва да се работи, да се полагат усилия, нищо не се случва наготово."

istock
istock


Могат ли да ни глобяват, ако закъснеем за работа

Според него, българинът никога не е имал толкова възможности за достъп до чуждия опит, знания, работа, пътуване и стажове, както е сега,  

"Изборът прави всеки за себе си, а причините, все повече млади българи да се връщат обратно са, че у нас има работа навсякъде и за всеки. Негативите, които имаме, са стари стигми и те не са валидни в днешно време. Лично аз се чувствам удовлетворен, когато допринасям към обществото, когато съм полезен за себе си и за бъдещето на близки и приятели", споделя Захариев. 


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg