Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия открива процедура за подкрепа на дребния бизнес чрез ваучерни схеми за дигитална защита.
 
Ваучерната схема по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ е пилотна за страната и предоставя информационни и комуникационни услуги на малките и средни предприятия като безвъзмездна финансова помощ в размер на 20 хил. лв. за ваучер.
 
С тази помощ представителите на малкия и среден бизнес ще могат да подобрят и защитят дигиталното си присъствие.

Точат ни банковата карта, докато пазаруваме

Бюджетът на програмата е близо 10 млн. лв. и се очаква да подкрепи близо 450 предприятия, каза изпълнителният директор на агенцията Бойко Таков.
 

istock
istock

„Имаме два типа ваучери, съответно малък и голям ваучер. Малкият е на стойност 5000 лв., а големият – 20 000 лв.

Как хакери ни крадат финансите

Малкият ваучер включва разработване на платформи, уебсайтове и мобилни приложения. Вторият тип ваучер има 3 подтипа – стимулират дейности в сферата на дигиталния маркетинг, управленски, производствени и логистични процеси, услуги за осигуряване на киберинформационна сигурност“.
 
Изпълнението на схемата започва от 20 ноември.


Разкодирай личните си финанси с Pariteni.bg. Каним те да участваш в конкурс за 50% стипендия, предоставена от Pariteni.bg, за работилница „Лични финанси: как да инвестираме по-добре“ на The Business Institutе. За целта трябва само да попълниш формуляр за кандидатстване до 22.11.2019.


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg