15 електромобила на компания за споделено пътуване в София са били обект на вандализъм в последните дни.

Само за една нощ са били счупени стъклата на 7 коли. Това съобщи Боян Бакърджиев - пиар на компанията:

"Говорим за, наистина, много, много агресивна, груба и извършена с така показно чувство на безнаказаност акция. Да се счупят стъклата на 15 автомобила за три дни, на 7 автомобила за една нощ говори за едно много сериозно самочувствие и чувство на безнаказаност! След като установим посегателствата срещу автомобил, веднага сигнализираме на полицията, веднага се взимат мерки, идва криминалистична група, взимат се отпечатъци. Не мислим, че се касае за конкурентна дейност, тъй като конкуренти за момента няма, но не можем да предполагаме естеството на атаката".

Боян Бакърджиев допълни, че освен чупене на стъкла, проявите на вандализъм се изразяват и в предизвикване на умишлени катастрофи.

Какво трябва да знам за данъка на колата ми?


В момента даването на публичност е наложително, смятат от SPARK, защото очевидно става въпрос за добре подготвено и организирано престъпление, в голям мащаб, който би могъл да доведе до невъзможност за по-нататъшно предоставяне на услугата за българските ни клиенти.

SPARK

Oт SPARK България се обръщат към своите над 50 000 потребители в София да съобщават за всяко посегателство, което забележат, и да сигнализират за всяко съмнително поведение на хора около електромобилите им. 

Предпочитаме ново жилище с гараж или паркомясто

За малко повече от две години, компанията за споделени автомобили промени градската среда, като даде възможност на десетки хиляди софиянци да ползват над 230 чисто нови изцяло електрически автомобили

Eлектромобилите спомагат за решаването на едни от най-сериозните проблеми на жителите на София, а именно замърсения въздух, задръстванията и шума.