Над 12 млн. касови регистрации на бележки на обща стойност 84 млн. лв. са направени за близо 3 месеца в лотарията на НАП, съобщиха от приходната агенция. Статистиката сочи още, че средно участниците в играта са въвели по 105 фискални бона.

Жител на Варненска област на 42 години с касова бележка за 3,58 лв. е средностатистическият победител в играта, показват данните на късметлиите до сега в играта на НАП и МФ. Равен е броят на жените и мъжете, спечелили награди, като до момента са станали ясни десет победители - 8 седмични и 2 месечни.

Тази неделя в ефира на БНТ бяха изтеглени поредните две награди. С касова бележка за 0,79 лв. Георги Георгиев от Русе спечели месечната награда - 40-инчов 3D телевизор, а с бон за 11,39 лв. Лилия Пеева от Попово грабна поредната седмична награда – четириядрен смарт телефон.

Бележките могат да се регистрират на сайта на играта, чрез мобилното приложение на НАП, както и на телефон 0700 18700.

В лотарията може да участва всеки, който е навършил 14 години. Стойността на покупката е без значение, както и това дали е за стока или услуга. Бонът задължително трябва да се пази, за да се представи при евентуална печалба.